Sojakaars dennen en amber handgemaakt

22,50

Sojakaars dennen en amber handgemaakt.

Deze kaars is een perfecte balans tussen de geur een dennenbos op een frisse ochtend en de warmte van amber. Het ontwerp op het glas en de verpakking is door eigenaresse Giselle (van Brandt Kaarsen) getekend en vervolgens op ambachtelijke wijze getransfereerd op het glas. Het doosje is van 100% gerecycled karton. Recycle tip: als je kaars is opgebrand, was hem dan af en je heb een prachtig glas of vul het na met de theelichtjes zonder cup! Als je de kaars uitblaast blijft deze geur absoluut nog even hangen. Een prachtige kaars om cadeau te doen, of je doet hem jezelf cadeau.

Geur: Dennen & Amber

Brandtijd: 40-45 uur

Hoogte: 80mm

Diameter: 69mm

Brandtips:

  • Knip de lont tot 4mm vóór elke branding.
  • Zet kaars op een brandbestendige ondergrond.
  • Brand de kaars niet langer dan 4 uur per keer.
  • Hou de lont in het midden van de kaars.
  • Pas op: het glas kan heet zijn.

Waarom sojawas:

  • Sojawas is een vegan en natuurlijk product
  • Sojawas kaarsen branden 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen
  • Er komt weinig roet vrij bij sojakaarsen.

De sojawas van Brandt Kaarsen, afkomstig van Noord-Amerikaanse bodem, voornamelijk uit Illinois, Iowa en Indiana. Deze premium sojawas is gemaakt van de olie van sojabonen. De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarisch duurzame manier. De overblijfselen van de bonen worden gebruikt als diervoer, er worden geen pesticiden en herbiciden gebruikt en de olie is 100% biologisch afbreekbaar.

Lont: de lonten zijn lood- en zinkvrij. Er zijn dus geen metalen aan toegevoegd. De lont is gemaakt van natuurlijke katoenen platte draden verweven met papierdraden.

De beste oliën: voor de sojakaarsen gebruikt Brandt Kaarsen oliën van de beste kwaliteit die in Europa worden gemaakt. Daarnaast zijn de oliën speciaal voor sojawas kaarsen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de was zich perfect kan mengen met de olie. De oliën zijn niet giftig.

Labels + Inkt: de labels op elke sojakaars zijn gemaakt van gerecycled papier. Daarnaast gebruikt Brandt Kaarsen eco-inkt bij het drukken. De kaarsen worden als pakketpost verzonden.

Giselle Habraken startte Brandt kaarsen in oktober 2016 na het ambacht te hebben geleerd in Sunset Park, New York City in een van de meest inspirerende kaarsenstudio’s die we overzee kunnen vinden. Terug in Nederland is ze haar eigen label gestart omdat ze het kaarsen maken miste. Duurzame sojakaarsen handgemaakt in Utrecht.

Op voorraad

Gerelateerde producten

Andere suggesties